pondelok 22. júla 2013

Knižné prírastky (15)


Pomaly ale iste sa blíži koniec prvého pre niekoho prázdninového mesiaca a tak je už aj pomaly čas, aby som  zosumarizovala, čo mi pribudlo v knižnici a alebo skôr, čo už nemám pomaly kam dávať. Aj keď kníh nikdy nie je dosť no nie? :D Takže prejdem k tým knihám. :)


Prvú štvoricu kníh otvárajú dve knihy, ktoré som si chcela zadovážiť už dávno. Sú to posledné dve knihy zo série Padlí anjeli od Lauren Kateovej a to Vášeň a Vykúpenie. Obe som dostala k meninám a som za ne veľmi vďačná. :) Potom tu mám ďalšiu knihu, ktorú som si taktiež chcela zadovážiť a prečítať a to Osudnú cestu od Kathy Reichs. Už teraz sa teším, kedy sa do nej pustím. :) A posledná kniha prvej štvorice je kniha Melón od Marian Keyes. Po pravde neviem čo by som k tejto knihe povedala zaujala ma obálkou anotácia znela taktiež dobre a tak nakoniec skončila u mňa. Uvidím, čo bude zač. :)


Ďalšiu štvoricu otvára kniha Bojová pieseň tigrej matky od Amy Chua. Kniha ma zaujala vďaka recenzií u Catty na blogu a tak som sa rozhodla, že si ju prečítam takže som na ňu zvedavá. Ďalej tu mám dve slovenské knihy prvou je Kámasútra našich klamstiev od Andrei Rimovej, ktorá ma zaujala anotáciou i trailerom. Priznám sa, že od tejto autorky som ešte nič nečítala a tak som zvedavá ako mi jej štýl sadne. Potom tu je najnovšia kniha od Leny Riečanskej Čerešňa na šľahačku, ktorú mi autorka aj podpísala, čomu sa neskutočne teším. Od Leny som na rozdiel od predchádzajúcej autorky jednu knihu čítala a tak sa na túto ďalšiu teším a musím si na ňu spraviť čím skôr čas. :) A som pri poslednej knihe tejto štvorice a zároveň pri knihe, za ktorú som neskutočne vďačná Sue. :) Ide o knihu 451° Fahrenheita od Raya Bradburyho. Túto knihu chcem neskutočne dlho ale samozrejme, keďže nejde o nič nové tak zohnať ju je skutočný problém a ja som už neverila, že sa k nej dostanem. No na moje prekvapenie ju Sue splašila a darovala mi ju k meninám a ja som bola skutočne prekvapená a nadšená. :)


Nasledujúce tri knihy sú zo série Malé klamárky, ktorej autorkou je Sara Shepardová. Sú to prvé tri knihy – Malé klamárky, Dokonalé a Neodolateľné. Túto sériu po pravde poznám skôr v seriálovej podobe, ktorú som ani neviem z akého dôvodu prestala sledovať no povedala som si, že skúsim knihy. A k týmto som sa dostala vďaka výmene s blogerkou Maťou zo Sveta kníh, za knihy, ktoré zasa chcela ona (sú na ceste). :)


Posledné dve knihy som si tento mesiac kúpila. I keď prvá je teda darčekom k meninám od mamy ale kúpila som si ju ja lebo ona nevie, čo presne za knihy by som chcela. A tak som si vybrala knihu Spící tajemství  od Melissy De La Cruz. Na knihu som sa tešila veľmi dlho a konečne ju mám a samozrejme ju už aj čítam a bohužiaľ podľa toho ako ma neskutočne baví aj skoro dočítam. Kniha je 4 dielom v sérií Blue bloods, ktorá je jednou z mojich najobľúbenejších upírskych sérií (aj keď táto nie je tak čisto upírska) a prekonala u mňa aj slávnu Vampire Academy. A poslednou knihou tohto mesiaca je Peklo od Roberta Olena Butlera. Kniha ma zaujala svojou anotáciou. Síce neviem ako sa mi bude páčiť ale povedala som si, že to risknem a uvidím čo na ňu poviem tak som zvedavá. :)

Tak to je na mesiac júl z mojej knižnice všetko. A čo pribudlo v zbierkach vám? :)


12 komentárov:

  1. Jasné, nemáš začo :D :D Inak sériu Padlých anjelov mám moc rada, je skvelá, hlavne Vášeň :)

    ozaj, nechceš si vypnúť to overovanie slovom na komentároch? Je to dosť otravné :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja som nepadala z prvých dvoch kníh na zadok ale zaujíma ma ako celá táto séria dopadne :)

      prepáč ale mám to kvôli spamu :)

      Odstrániť
  2. jej :) kolko krásnych prírastkov :) a nemáš vôbec za čo :) ja som sa tak vytešila, keď mi prišiel mail, že 451 Farenheita majú, že som ti o tej knihe skoro povedala skôr ako som ti ju dala :D :D :D potom si prosím isté knihy požičať :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ešteže si mi to nevykecala :D ale fakt diki :)))) jasnačka požičiame :D

      Odstrániť
  3. Krásne kúsky :)
    Ja som si dnes kúpila 1. 2. diel Záblesku a ja mám také neuveriteľné "šťastie", že dnes akurát poslednú časť tejto trilógie v kníhkupectve nemali :D A ešte som si kúpila Matkina :)

    Čerešňu na šľahačku by som si chcela prečítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie mám doma a prečítané a taktiež sa chystám na posledný diel no stojí dosť po pravde tak uvidím, kedy sa k nemu dostanem :)

      no ja uvidím kedy sa k Čerešni dostanem :)

      Odstrániť
  4. Som rada, že som ťa navnadila na Bojovú pieseň, dúfam, že sa ti bude páčiť. :)

    Na názor na Čerešňu na šľahačke som zvedavá, lebo po knihe pokukujem aj ja, len sa neviem rozhodnúť, či ju fakt chcem. Tak si počkám na recenziu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no uvidím kedy sa do nej pustím, keď tu mám toľko kníh, ktoré by som si najradšej prečítala všetky naraz :D

      Odstrániť
  5. Krásné kousky. :) Spící tajemství mám doma a musím říct,že to bylo opravdu fajn čtení. 100krát lepší než první díly. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja tú knihu mám rozčítanú a tiež si myslím, že je skvelá ale mne sa páčia všetky knihy tejto série, ktoré som doteraz prečítala :)

      Odstrániť
  6. Spíci tajemství!!! Yeah, to je krásne. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.