sobota 6. júla 2013

On my wishlist (40)


Meme usporadúva Book Chick City.

Danielle Trussoniová - Angelopolis
Anotácia: Odkedy Verlaine naposledy videl Evangelinu vzniesť sa z brooklynského mosta, uplynulo vyše desať rokov. Jej krídla boli preňho symbolom zrady, ktorá ho stále máta. Stal sa z neho elitný lovec anjelov Angelologickej spoločnosti a cieľavedome a s oddanosťou sa venuje svojmu poslaniu pochytať, uväzniť a zlikvidovať Evangelinin druh. Keď sa však Evangelina pred ním znenazdajky zjaví na tlmene osvetlenej parížskej ulici, Verlaine si uvedomí, že je svojou podstatou celkom iná ako ostatné bytosti, čo tak neľútostne prenasledoval. Vír pochybností a zmätku ešte zosilnie, keď mu ju spred nosa unesie anjel, už vyše storočia patriaci medzi Spoločnosťou najhľadanejšie bytosti. Nasledujúca naháňačka zavedie Verlaina a ďalších angelológov spod tieňov Eiffelovej veže cez cárske paláce v Sankt Peterburgu až hlboko do sibírskych gubernií a k brehom Čierneho mora. Čaká tam na nich pravda o Evangelininom pôvode – a sily, ktoré ich môžu priviesť k víťazstvu, alebo záhube. Angelopolis vykresľuje ohromujúci obraz, skĺbený z histórie a vedy – cárskej minulosti Ruska, modernej genetiky a starovekých vyobrazení najmocnejšieho anjelského zjavenia, zvestovania archanjela Gabriela – do dramatického príbehu o únose, hľadaní pokladu a nebeskej vojne, v ktorom osud ľudstva zase raz visí na vlásku.
Tak toto ma neskutočne potešilo, keď som objavila, že sa pokračovania mojej obľúbenej knihy Angelológia sa predsa len dočkám aj v slovenskom preklade. Už sa teším, kedy si ju zadovážim. Obálka síce nieje pôvodná no je takisto veľmi pekná aj keď to neuveriteľne kazí to úžasné zlaté logo svetových bestsellerov. Seriózne doteraz tým Ikar pokazil každú jednu obálku. 


11 komentárov:

  1. s tým logom úplne súhlasím :( neviem čo im to napadlo to zrazu dávat na knihy :( :( a ja by som sa mala dostat aspon k prvemu dielu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja tiež neviem čo im to napadlo ani komu to napadlo ale je to totálna blbosť, ktorá len kazí obálky...no mala moja mala :D

      Odstrániť
  2. Ako sa volá prvý diel? Aby som si to mohla prípadne prečítať :)
    Obálka je nádherná, ale tou "pečaťou" ju zohavili

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. prvý diel je Angelológia :)
      presne ach bez toho by bola úplne dokonalá i keď mne sa páčila aj originálna obálka :)

      Odstrániť
  3. Ta obálka vypadá hodně zajímavě.. :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to áno hneď sa mi zapáčila ako som ju videla :)

      Odstrániť
  4. Fííha, to som netušila, že bude vychádzať, jednotka som čítala a bola fajn, hoci si ju už nepamätám.:D Inak s tou obálkou a logom úplne súhlasím.-.-"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja si ju budme musieť niekedy znovu prečítať :) no veď to sa hádam ani nemôže niekomu páčiť

      Odstrániť
  5. Tá obálka je krásna :) Na knihu sa ale nechystám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som Angelológiu ani len nedokázala dočítať, taká zlá mi prišla - a to som pomerne nenáročný čitateľ, resp. keď si už knihu kúpim, považujem tak trochu za svoju povinnosť ju aj prečítať! :D Ale táto anotácia znie veľmi dobre! No i anotácia Angelológie mi znela dobre a nakoniec to nebolo nič pre mňa... Preto ma dosť šokovalo, že patrí až k niekoho obľúbeným knihám! :D Ale každý máme iný vkus, no, tak želám príjemné očakávanie. ;)

    Dada / Trojveršie.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.