utorok 28. mája 2013

Knižné prírastky (13)


Koniec mája sa nám neúprosne blíži a tak je možno najvyšší čas zosumarizovať si knihy, ktoré mi v tomto mesiaci pribudli. Myslím, že netreba veľa úvodných rečí tak radšej prejdem rovno k tým knihám.


Takže celkovo je to tento mesiac sedem kníh a tak začnem prvou viac ako polovicou, ktorú otvára kniha Démon: Memoáre od Toscy Lee, ktorá je príbehom padlého anjela a jeho pohľadom na pád anjelov stvorenie sveta, ľudí a ďalších udalostí.  Knihu som už stihla prečítať a bola jednoducho skvelá môžem ju len a len odporúčať. Ďalej tu máme knihu Bílý kůň od Alex Adams. Kniha ma zaujala už dávnejšie takisto ako po nej už dávnejšie aj pokukujem a teraz, keď ju už mám doma len čaká, kedy sa dostane do poradia na čítanie. Posledný exorcista od Pátra Amortha je ďalšou knihou a takisto aj ďalšou, ktorú som už  stihla prečítať a bola skvelá. Čítať zážitky exorcistu to nielen znie ale miestami aj bolo poriadne desivé ale i tak sa k tento knihe isto ešte vrátim a od autora si zoženiem ešte nejaké ďalšie. Tak a štvoricu uzatvára Vongozero od Jany Vagnerovej. O tejto knihe  po pravde okrem anotácie veľa neviem no keďže ma tá zaujala povedala som si, že knihe dám šancu no som na ňu zvedavá. 


Záverečnú trojicu mojich tohto mesačných prírastkov tvoria dve slovenské knihy a jedna zahraničná. Prvou je Seduktor: Pred osudom neutečieš od Sofie Vitalle. Knihu som stihla prečítať pretože jej anotácia ma veľmi zaujala avšak kniha už tak skvelá nebola. Teda vlastne príbeh je zaujímavý no prevedenie knihy to je už o niečom inom. Ďalej je tu Dvanástka od Justina Cronina, ktorá je pokračovaním knihy Priechod. No skôr ako sa k tejto knihe dostanem asi by som si mala predsa len najskôr prečítať ten priechod i keď na začiatku tejto knihy je akési jeho zhrnutie no mne to nedá takže bude musieť počkať kým neprečítam prvý diel. Tak a sme na konci.  Poslednou knihou je druhá slovenská kniha, ktorá mi tento mesiac pribudla a to najnovšia kniha od Mareka Zákopčana pod názvom Plamene hriechu. Už sa neviem dočkať, kedy sa do nej pustím a musím sa skutočne veľmi premáhať aby som neodložila to čo mám rozčítané a nevrhla sa na ňu. Ale  tak ešte chvíľu si  na ňu počkám. 

Takže za mesiac máj je to odo mňa už naozaj všetko. :) O ďalšie prírastky do mojej knižnice sa s vami podelím o mesiac. :)

6 komentárov:

  1. Dvanástku som čítala ;) A je omnoho lepšia ako jednotka ;) A Seduktora by som si veľmi rada prečítala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to uvidím, keď sa k obom dostanem a porovnám ich. :) No som zvedavá potom čo na tú knihu povieš. ;)

      Odstrániť
  2. Snad se ti ten Bílý kůň bude líbit, mně kniha přišla výborná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No teším sa na ňu. :) Zaujala ma tuším už od vydania tak sa musím k nej čím skôr dostať :) keď už sa nemám na čo vyhovárať. :D

      Odstrániť
  3. Toho Seduktora každý teraz spomína, bola by som na to zvedavá 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že sa k tej knihe dostaneš aby si sa podelila o názor. :)

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.