streda 25. júla 2012

Waiting on Wednesday (4)

Waiting on Wednesday je meme, ktoré usporadúva Breaking the spine.
Vašou úlohou je spropagovať knihu, ktorú by ste si chceli prečítať.

Autor: Ken Follett
Názov: Piliere zeme
Anotácia: Historický román Kena Folletta Piliere zeme sa po niekoľkých rokoch stal najčítanejším románom na všetkých kontinentoch, v Nemecku dokonca pripravujú 78. reedíciu a doteraz sa drží v rebríčkoch svetových bestsellerov. Ocitáme sa v stredovekom Anglicku, ktoré po smrti kráľa Henryho sužuje nielen občianska vojna, ale aj hladomor a rabovanie. Na Kingsbridgeskom priorstve a Shiringskom grófstve sa kruto podpíšu boje o následníctvo. Gróf zo Shiringu zomiera vo väzení, jeho majetku sa zmocňuje William z Hamleighu, ktorý sa neľudsky pomstí jeho deťom. Keď tieto nájdu útočište u priora Philipa v Kingsbridgei, nielen on, ale aj jeho snaha postaviť v Anglicku prvú gotickú katedrálu, sa stávajú terčom Williamovej nenávisti. Neštíti sa nijakej zrady, vraždy a neprávosti, len aby si posilnil svoju moc a získal väčšie bohatstvo. Anglická gotická katedrála – Follettova bytostná vášeň – sa stáva ďalšou nositeľkou deja spolu s rodinou Toma Staviteľa. Autor približuje zanietenie, umenie a majstrovstvo stredovekých staviteľov, ktorí v primitívnych podmienkach vytvorili kamenné skvosty, ktoré nám i dnes vyrážajú dych. Je to výnimočná kniha, pri čítaní máme pocit, že sami žijeme v stredoveku.

8 komentárov:

  1. Táto kniha je úžasná....čítala som ju už dávnejšie (taktiež som videla mini-sériu).
    Ak sa ti bude páčiť, rozhodne si nenechaj ujsť volné pokračovanie - Na veky vekov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja som tiez videla tu mini-seriu (nechaaaapem preco az teraz) a strasne sa mi to pacilo tak si brusim zubky na knihu a ked vravis ze je uzasna tak som o to viac zvedava :)

      Odstrániť
  2. Ináč prosím ťa, ako dávaš tie rámiky okolo obrázku? :)Teda ak to nie je tajné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Mimi som s rámikami pomáhala ja :) Ak si momentálna na goodreads napíšem ti a vysvetlím, takto cez blog by to bolo zdlhavé :) treba upraviť html kód šablóny :)

      Odstrániť
    2. Ahoj...som...dik za ochotu :)

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.