sobota 14. júla 2012

On my wishlist (15)

V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. A ja som si vybrala tieto:


Guillermo del Toro, Chuck Hogan - Žihadlá /Upírska trilógia #1/
Anotácia: Na newyorskom letisku pristane lietadlo. Všetky elektronické systémy v okamihu zlyhajú a piloti na výzvy riadiacej veže neodpovedajú. Po násilnom vniknutí na palubu objavia v tmavom lietadle štyroch pasažierov na pokraji života a smrti. Ostatní sú mŕtvi, ibaže ich telá sa odmietajú podriadiť biologickým zákonom rozkladu. Prípad preberá doktor Ephraim Goodweather, vedúci projektu včasného varovania a likvidácie rozsiahlych epidémií, ktorý sa súčasne vyrovnáva s rozpadom manželstva a bojuje o právo opatrovať syna. Spolu s kolegyňou Norou Martinezovou zisťujú, že nemajú do činenia s obyčajnou nákazou. Tajomstvo by mohla poodhaliť veľká vyrezávaná truhla v nákladnom priestore lietadla – lenže tá záhadne zmizla. Štyria zachránení cestujúci sa zázračne uzdravujú, traja z nich však odmietajú zostať v nemocnici na pozorovanie. V tele posledného prebiehajú nepochopiteľné zmeny a muž dostáva neukojiteľnú chuť na ľudskú krv. Keď z mestských márnic bez stopy zmiznú mŕtvoly dvoch stoviek pasažierov, Ephraim s Norou sa dostávajú do podozrenia. Nikto neverí ich presvedčeniu, že ľudská rasa je na pokraji vyhynutia. Preto proti nákaze bojujú len s pomocou starého profesora Setrakiana, prisťahovalca, majiteľa záložne, človeka s hlbokými teoretickými i praktickými poznatkami v oblasti mystiky. Netušia, že sa budú musieť postaviť protivníkovi, ktorý vystúpil priamo z legiend.

Guillermo del Toro, Chuck Hogan - Nákaza  /Upírska trilógia #2/
Anotácia: Druhý diel upírskej trilógie, pokračovanie úspešných Žihadiel. Na planétu padá súmrak, nočné príšery obsadzujú Zem. New York a postupne aj zvyšok sveta podliehajú nákaze, ktorá mení ľudí na upírov. Žiaľ, len málokto vie, aká je skutočná príčina epidémie, a tak sa zdá, že Majster – zlovestný prastarý upír – čoskoro ovládne svet. Na čele vzdoru stojí čudná hŕstka odhodlaných. Ak chcú odvážlivci zastaviť pád ľudstva, musia stoj čo stoj získať vzácnu ručne písanú knihu. V jej strieborných doskách je ukrytý kľúč na vykynoženie nemŕtvych...
Guillermo del Toro, Chuck Hogan - Večná noc  /Upírska trilógia #3/
Anotácia: Od vypuknutia upírskej nákazy prešli dva roky. Svet sa navždy zmenil. Na zemi vládne nukleárna zima, bledé slnečné lúče sotva preniknú cez hrubú vrstvu tmavých mračien, aj to iba na dve hodiny denne. Planétu ovládajú nemŕtve monštrá, ľudská populácia je drasticky zredukovaná a veľkú časť z tých, čo prežili, chovajú upíri ako dobytok na krv v špeciálnych farmách. Budúcnosť ľudstva leží v rukách vyčerpanej skupinky vzbúrencov a Quinlana, napolo upíra, napolo človeka. Duchovný vodca odporu Ephraim Goodweather bojuje aj o život svojho syna Zacharyho, s ktorým má zlovestný Majster diabolský plán. S blížiacim sa okamihom konečného rozhodnutia sa ukáže, či je naozaj medzi vzbúrencami zradca a kto je ochotný vyčistiť od pliagy zem aj za cenu vlastného života. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.