sobota 4. februára 2012

On my wishlist (3)


Toto meme usporadúva Book Chick City. Úlohou je uverejniť knihy, ktoré by ste chceli mať. Je jedno či ide o knihy, ktoré vyšli alebo ešte len vyjdú. Ja som na dnes vybrala tieto tri knižky:


Ally Condieová - Dokonalý pár
Anotácia: Funkcionári rozhodujú o všetkom. Koho budete milovať. Kde budete pracovať. Kedy zomriete. V dokonalom svete je všetko dokonalé. Dokonalí ľudia žijú dokonale naplánovaný život a zomierajú v dokonale pripravenom čase. Dokonalý systém im na želanie pridelí dokonalého partnera a narodia sa dokonalé deti. Čo sa však stane, ak sa niekto proti toľkej dokonalosti postaví? Čo ak niekto objaví cit, ktorý možno nie je dokonalý, ale zato úprimný? Ako ho uchráni pred funkcionármi „dokonalej“ spoločnosti? Cassia verila, že rozhodnutia funkcionárov sú vždy správne. Veď podriadiť sa im je len minimálna cena za dlhý život, ideálnu prácu a dokonalého životného partnera. Preto keď sa na displeji ako Cassiin nový partner objaví jej najlepší kamarát, nepochybuje, že je to ten pravý... až kým sa na tom istom displeji tesne pred vypnutím nemihne aj úplne iná tvár. Odrazu musí riešiť čosi nepredstaviteľné – vybrať si medzi Xanderom a Kyom, medzi jediným životom, aký kedy poznala, a cestou, po ktorej sa doteraz nikto nevydal. Musí sa rozhodnúť medzi dokonalosťou a láskou. Dokonalý pár je príbeh z budúcnosti postavený na literárnych kvalitách starej dobrej minulosti. 


Veronica Roth - Divergencia
Anotácia: Chicago, ďaleká budúcnosť. Beatrice Priorová žije v spoločnosti rozdelenej na päť frakcií. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť, záhadná schopnosť jej buď pomôže zachrániť ľudí, ktorých miluje, alebo...


Scott Westerfeld - Škaredí
Anotácia: Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.


5 komentárov:

  1. veľmi dobrý výber :) ja som aj zabudla že má vyjsť dokonalý pár :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dlouho se těším na Matched. Doufám, že mě nezklame až konečně vyjde. Vzhledem k zápletce by to byla opravdu škoda:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj teď ti přijdu asi jako blázen, ale musím se tě zeptat, objevila jsme tvůj profil na goodreads kde máš jméno Madeleine. Je to vážně tvoje jméno :)? Protože já se taky jmenuji Madeleine a docela vždy ráda poznám nové dívky s tímto jménem který je neobvyklé u mě v ČR nebo v tvém případě na Slovensku. Doufám, že neotravuji a kdyžtak dík za odpoveď
    madde.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani nevíš, jak moc vám závidím Dokonalý pár s Divergentem! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. preco zavist ved citat sa to da i v slovencine ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.