pondelok 9. januára 2012

Top týždňa (1)


Top týždňa je meme, ktoré vytvorila Luu a v ktorom  má na každý týždeň pre nás pripravené témy Ja som si pre tento týždeň vybrala tému TOP Z ROKA 2011 a to konkrétne:

Knihy/série, ktoré som v roku 2011 prečítala a zaujali:




To  že som za pár dní zhltla prvé štyri knihy hovorí samo za seba. Táto séria aj keď som ju celkom nedočítala  sa u mňa stala jednou z najlepších upírskych sérií aké som čítala, keď nie najlepšou. A kto s Vampýrskou akadémiou ešte nemal tú česť mal by to čím skôr napraviť pretože skutočne za to stojí. 

Hry o život sú knižkou, ktorej čítanie som dosť dlho odkladala a po prečítaní vlastne ani sama neviem prečo asi by ma mala hanba fackať pretože to bola jedna z najlepších kníh ktoré som v poslednej dobe čítala a keďže tu máme čoskoro aj filmové spracovanie verím, že bude rovnako dobré ako samotná kniha.








Mám rada filmy o neľahkom osude židov počas druhej svetovej vojny a preto som po filme s rovnakým názvom siahla aj po tejto knižke a neoľutovala som je len málo kníh pri ktorých by som plakala a táto je jednou z nich. Je vlastne príbehom o priateľstve v období, keď nie s každým sa čo i len rozprávať bolo dovolené.  To čo sme vo filme videli na záver ostalo v knihe nedopovedané no každému je po prečítaní aj tak jasné čo sa odohralo.






Ďalšou z kníh na ktorej čítanie ma nalákala filmová verzia je práve Púštny kvet. No zistila som, že kniha a film majú celkovo dosť odlišností. Nebola možno jednou z najlepšie napísaných kníh no mňa si získala svojím silným príbehom. Pri jej čítaní si uvedomíte ako úžasne si žijete aj keď sa často krát sťažujete ako vám toto a tamto chýba. Po tomto príbehu vám prídu vaše obrovské problémy triviálne.







A do tretice tu je posledná kniha, ku ktorej som sa dostala taktiež cez jej filmové spracovanie. Ak si chcete prečítať tú pravú knižku z prostredia mafie Krstný otec je presne tým čo hľadáte a po čom by ste mali siahnuť. Nikdy som veľmi neobľubovala príbehy na túto tému no táto kultová knižka ma proste pohltila.   

1 komentár:

  1. Poslední dvě jmenované mám doma:) Pouštní květ jsem vyhrála v nějaké internetové soutěži už velmi dávmo a od té doby mi leží na poličce nepřečtený. Vůbec nemám ponětí, jestli se k tomu někdy dostanu. Na druhou stranu Puzoova Kmotra jsme si koupila nedávno v antikvariátu a nemůžu se dočkat až se na to vrhnu:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.