piatok 30. decembra 2011

The favorite one (1)



Toto meme usporadúva Sue.

-vezmete si knihu, ktorú práve čítate
- aj ked ju nebudete mať dočítanú v meme napíšete, ktorú postavu ste si zatiaľ obľúbili a prečo.

Autor: Mario Puzo
Názov: Krstný otec
Postava: Vito Corleone
Prečo?:
Túto postavu som si obľúbila hneď po pár prečítaných stránkach. Možno aj preto, že sa mi zapáčila už vo filmovom spracovaní tejto snáď najznámejšej knihy z prostredia mafie. Don Corleone alebo krstný otec ako ho taktiež nazývajú v tejto knihe stelesňuje morálku a zmysel pre rodinu. Niekto by to možno na hlavu mafiánskej „rodiny“ nepovedal no je dobrým, spravodlivým a čestným človekom. Všimnúť si to môžeme napríklad na tom, že si k sebe vzal sirotu, Toma Hagena napriek tomu, že mu vlastne nebol ničím sa k nemu správal ako k vlastnému dieťaťu dokonca mu zabezpečil vzdelanie a urobil z neho svoju pravú ruku. 

4 komentáre:

  1. Vito je jedna z mojich naj postáv v krstnom otcovi :) mala by som si aj knihu prečítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto bola kniha, do ktorej som sa púšťala s veľkou nechuťou, no potom som vynadala sama sebe, lebo Krstný otec je výborný - celá kniha aj postava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sue: no ja som mala po pravde problém vybrať naj postavu pretože som si obľúbila celú Corleone family :)

    Catty: no ja som sa do nej pustila so zvedavosti po pozretí filmu pretože už ten sa mi zapáčil ale kniha je rozhodne lepšia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak môžeš každý piatok niekoho iného :P

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.