pondelok 11. marca 2013

Marcová knižná súťaž


Súťaží nie je nikdy dosť a preto by sa patrilo aj v tento, pre knihomoľov, vzácny mesiac jednu usporiadať. Súťaž bude jednoduchá, bez formulárov i  extra vstupov. 

A o čo sa súťaží?
Prvý výherca dostane podpísanú knihu Nevinní zmätkári od Mareka Zákopčana a tak isto podpísanú záložku ku knihe Nevinní zmätkári.
Druhý výherca získa dve podpísané záložky ku knihe Nevinní zmätkári.

A ešte čosi k pravidlám:
- súťaž potrvá od 11.03.2013 do 31.03.2013
- zúčastniť sa môžu iba Slováci
- vašou úlohou je napísať komentár, v ktorom uvediete svoju emailovú adresu a odpoveď  na otázku: „Podľa čoho si vyberáš knihy?“
- výhercov vyžrebujem pomocou random.org a budú zverejnení na blogu 1. apríla (nie nie je to žiaden žart :P)



Dúfam, že sa vám súťaž páči. Držím všetkým palce :)

14 komentárov:

  1. di_va22@azet.sk

    Už dopredu viem, aké knihy chcem a o čom zhruba sú. Hlavne odkedy mám blog a pravidelne všetko sledujem. Voľakedy som si však knihy vyberala hlavne podľa sympatií. Buď sa mi zalúbila obálka, anotácia, hrúbka knihy a keď bola ešte aj cena prijateľná, tak som knihu brala hneď 8) Teraz sa riadim už skôr recenziami a odporúčaniami a keď sa mi námet a obálka zapáčia, knihu si kúpim. Najradšej však kupujem cez internet, pretože v kníhkupectvách si neviem potom vybrať, lebo musím rozmýšľať, že z čoho nemám e-book alebo čo má ešte čas na kúpenie alebo čo plánujem ako celú sériu kúpiť, len sa čaká na peniažky 8) Takže veľa faktorov mám pri kúpe knihy, ale nakoniec vždy zvíťazí taký môj osobný dojem 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. cessanne@gmail.com

    Príbeh ma musí zaujať názvom, prvou stránkou a poslednou vetou knihy. Potom už nič neriešim a rovno ju čítam.
    Samozrejme sa ľahšie orientujem, keď viem o aký žáner ide. Vyžívam sa v horroroch, thilleroch a tiež v rôznych historických románoch (ktorých názvy si nepamätám) a ako jediná v širokom okolí zbožňujem rokmi overené klasiky! :D
    No ale väčšinou fakt horror - knihy a tiež žáner YA. Aby matka mohla hovoriť, že som sa konečne raz priblížila svojmu veku (a tiež preto, že sledovať sexi záporákov je fasa):D
    Wrááá!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. martinaukusova@gmail.com

    Knihy si vyberám budď podľa už osvedčených autorov, čiže ak už som od autora niečo čítala a páčilo sa mi to, tak určite siahnem aj po ďalšej knihe. Tak isto si často vyberám aj podľa obálok alebo anotácii. Rozhodne takisto dám aj na odporúčania známych.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ellie.bookverse@gmail.com

    Knihy si vyberám väčšinou podľa anotácii,žánrov, ale občas aj podľa obálok. Niekedy si kúpim knihy aj podľa osvedčených autorov.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja si vyberam knihy najma podla zanru, potom podla kratkeho obsahu, nakoniec ide autor, ci som uz od neho nieco citala a viem, co mozem ocakavat

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ookdav@gmail.com

    Ja nikdy nejdem naslepo, vždy mám premyslené, ktoré knihy si chcem prečítať. A k takým knihám sa dostanem skrze fanúšikov mojich obľúbených autorov. Napríklad, ak sa fanúšikom Stephena Kinga páči Barker, Koontz, Straub, tak si od týchto autorov niečo vyberiem :-) Ak sa idem stretnúť s autorom prvýkrát, tak si "experimentálnu knihu", v ktorej si overím schopnosti a zručnosti autora, vyberám skôr podľa hrúbky a hodnotení. Radšej si vyberiem niečo krátke a dobré, akoby som sa mal pustiť hneď do nejakej 800-stranovej knihy. A ak sa mi štýl autora zapáči, tak siaham čím ďalej, tým po hrubších knihách :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. crazybooks@azet.sk
    Väčšinou si knižky vyberám podľa anotácií alebo kratšieho úryvku. :) Málokedy podľahnem obálkam. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. kamijaja at gmail.com

    ak zaujme obalka, tak si pozriem na Goodreads o com je, ako ju ohodnotili. ale vacsinou obalka, a ked si neprecitam o com je kniha, tak to dopadne, ze nechtiac som precitala 50 shades of Grey :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. i.vancova2496@gmail.com

    Ja si knihy vyberám väčšinou podľa obálky :D Ale nie vždy pri niektorých mám proste pocit, že ich musím mať. V poslednom čase si knihy kupujem aj podľa žánru a recenzií alebo odporúčaní.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Adri.ivov@gmail.com

    No ja si vyberám knihy podľa obsahu. Väčšinou si prečítam, o čom je tá kniha. No niekedy ma zaujme aj názov alebo obálka, ale to len zriedka. Najčastejšie podľa toho obsahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. michelle.sun@seznam.cz

    Ja ani neviem. Väčšinou podľa toho, čo som o tej knihe čítala, ale nie je to pravidlo. Vampire academy som začala čítať preto, lebo som videla knihu, v ktorej názve bol "upír" :D Iné knihy preto, lebo som na ne čítala zaujímavé recenzie, iné zase kvôli odporúčaniu známych, niektoré ma prilákali anotáciou a možno by sa našli aj také, ktoré ma prilákali obálkou. Nemám na to jedno pravidlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Momentálne mám dlhý zoznam kníh čo chcem prečítať, takže si nemusím ani vyberať. Ale väčšinou si vyberám knihy, ktoré sa mi zdajú niečím vynímočné. Často čítam to čo mi niekto odporúčal. Ale najčastejšie si ich vyberám náhodou, keď nájdem knihu, ktorá sa ma osloví, na ktorú sú zaujímavé reakcie či recenzie a často ma pri výbere ovplyvní aj obálka knihy.

    ivqua09@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. kloskova.k@gmail.com

    Knihy si nikdy nevyberám len na základe obalu. Keď si už chcem kúpiť knihu, inšpirujem sa recenziami na internete, alebo si nechám poradiť od kamarátov. Raz sa mi dokonca stalo, že som si knihu kúpila vďaka tomu, že ju jedno dievča čítalo v trolejbuse.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. dana.sterovska@gmail.com

    Knihy si vyberám podľa obsahu vzadu na knihe alebo podľa autora (ak som od nejakého autora už čitala knihu, prečítam si aj ostatné). Alebo ešte podľa odporúčania kamarátov.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.