pondelok 25. februára 2013

Knižné prírastky (10)



Február sa nám pomaly ale iste končí a tak je čas zosumarizovať si to čo mi zasa raz pribudlo v zbierke kníh. Za tento mesiac je to celkovo 11 kníh a bez zbytočných rečí vám ich predstavím.

Prvú trojicu kníh začína asi každému dobre známy Mechanický anjel od Cassandry Clare. Viem, že mnohí z tejto knihy sú, boli a budú unesení no ja som od knihy (a autorky), ktorú ospevuje snáď každý blog čakala oveľa oveľa viac. Asi je každému jasné, že som ju stihla už prečítať a veru pre mňa to nebola žiadna sláva no ani totálny prepadák samozrejme ale nevidím dôvod ospevovať ju do nebies. Ale poďme ďalej. Nasledujúcou knihou je kniha Tikot od Deana Koontza, ktorá ma zaujala svojou anotáciou už dávno a tak, keď som na ňu narazila v kníhkupectve vedela som, že bez nej neodídem a poslednou knihou prvej trojky je 1984 od Georga Orwella. Knihu 1984 spolu so Zvieracou farmou si chcem prečítať už pekne dlho tak som rada, že sa mi podarí si zatiaľ prečítať aspoň jednu z nich.


Ďalej tu mám knihu Anna krví odená od Kendary Blake, na ktorú som veľmi zvedavá odkedy mi ju spomenul Sue a tak sme ju spoločne boli pohľadať v kníhkupectve, pretože sme si ju obe chceli odniesť domov no narazili sme len na jediný kus (ktorý ešte ani nemal byť v kníhkupectvách) a Sue mi ho prenechala. Tak som zvedavá, čo na túto knihu poviem ja. Potom je tu kniha, za ktorú som neskutočne vďačná už spomínanej Sue (hug). Je ňou Vykúpená láska od Francine Riversovej. Vedela ako veľmi si túto knihu chcem zadovážiť a prečítať a tak mi ju darovala a ja sa už neviem dočkať, kedy sa do nej začítam. Na vine sú hviezdy od Johna Greena sú ďalšou knihou, ktorú mi Sue dala a taktiež ako Mechanického anjela už som ju stihla zlupnúť takmer okamžite ako som sa  nej dostala. A bola jednoducho wow.

Poslednú trojicu kníh otvára kniha Sins of the angels od Lindy Poitevin. Na knihu som narazila čistou náhodou ale vďaka za ňu. Pretože nebyť nej prídem o túto skvelú knihu (áno aj túto som už stihla zlupnúť). No a teraz mi nezostáva iné ako čakať, kedy sa dostanem k jej pokračovaniu. Myslím, že ani knihu Nadbytoční – Príbeh z roku 2140 od Gemmy Malleyovej tiež netreba veľmi predstavovať. Nedávno sa ju vydavateľstvo Fragment rozhodlo vydať znova aj s novou obálkou, ktorá možno je pútavá ale úprimne zmenilo sa v knihe aj niečo iné? Nie a tak som si povedala, že mi bohate stačí jej pôvodná verzia, ktorú som dostala v kníhkupectve za necelé euro. Posledná kniha je taktiež zakúpená v akcií. Tou knihou je Mlčanie jahniat od Thomasa Harrisa. Po pravde o tejto knihe veľa neviem ani len film s rovnomenným názvom som nevidela no rada sa nechám knihou prekvapiť. Takže uvidíme. :)

Ako som povedala na začiatku nazbieralo sa mi 11 kníh a po 3 trojiciach mi evidentne zopár kníh chýba. Predposlednou knihou, ktorú som si zadovážila je kniha Vojna svetov od H.G. Wellsa. Ani som len netušila, že táto kniha bola preložená aj do slovenčiny tak som bez nej z kníhkupectva skrátka neodišla a som na ňu zvedavá. 


Tento mesiac sa stalo aj dačo absolútne nečakané, mne (s mojím šťastím na bode mrazu) sa podarilo vyhrať knihu. Neverila som vlastným očiam, keď mi prišiel e-mail. Vyhrať sa mi ju podarilo na FB stránke Albatrosmedia.sk. No a tou knihou je BZRK od Michaela Granta. Som na knihu zvedavá videla som niekoľko ohlasov na ňu a rada si spravím vlastný názor. 

Tak to je odomňa pre tento krát všetko a s ďalšími knihami sa snáď prihlásim o mesiac. :)

12 komentárov:

  1. Vykúpenú lásku by som mala veľmi rada doma kvôli tej obálke, proste úchvatná 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem, či je dobrý nápad mať knihu len kvôli obálke ak ta príbeh nezaujal (možno sa mýlim);)

      Odstrániť
  2. aká pekná zbierka :) môžem už teraz vyratúvať čo by som si velice rada požičala? :P ale teraz vážne, všetky knihy sú skvelé :) navrhujem dať spoločný reading nadbytočných :) a potom poprosím čo naslušnejšie požičať BZRK a sins of the angels O:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vďaka ;) no ja som za ale predtým nás čakajú aj iné readingy :D ty stelesnená slušnosť ;D máš to mať :D

      Odstrániť
  3. Mechanický anjel, Anna, Na vine sú hviezdy - chci taky! Závist :)..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vykúpená láska je krásna zvonka, aj zvnútra, úžasný príbeh, odporúčam. Mlačanie jahniat som tiež nevidela, ale knihu som čítala a tak matne si spomínam, že sa mi páčila. Knihy Na vine sú hviezdy sa už nemôžem dočkať, závidím ti ju :) Nadbytoční sa mi veľmi páčili a s názorom na Cassabdru Clare súhlasím. Čítala som od nej sériu Nástroje smrti a vôbec ma to nenadchlo tak ako väčšinu ostatných. Na Mechanického anjela sa tým pádom ani nechystám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem sa dočkať kedy sa do nej pustím :) heh k Hviezdam sa isto čoskoro dostaneš aj ty ;) no Mechanický anjel je prvá kniha, ktorú som od nej čítala a vôbec nechápem to pomaly už šialenstvo okolo jej kníh ak ma rovnakú úroveň aj Mesto kostí tak skutočne nechápem čo na nej ako autorke kto vidí

      Odstrániť
  5. To ma mrzí, že ťa Mechanický anjel až tak nebavil, pre mňa je tá séria srdcovka.:D Ale tak, stáva sa.:D
    Hmm, na Vine sú hviezdy, to je teraz všade, ale rozumiem tomu, je to skvelá kniha.:)
    Som zvedavá, čo povieš na Annu, na knihu sa dllho chystám.:P
    A congrats k výhre.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no hej stáva ale tak autorka mi nesadla podla mňa nieje vôbec taká ospevovania hodná nuž :)
      no čo poviem na Annu som zvedavá aj sama :D
      diki :)

      Odstrániť
  6. hehe diki som na tú knihu dosť zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.