sobota 5. januára 2013

On my wishlist (26)


V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť.

Stieg Larsson - Muži, ktorí nenávidia ženy (Millennium #1)

Anotácia: Novinár Mikael Blomkvist je odsúdený za ohováranie významného švédskeho podnikateľa a snaží sa uniknúť pozornosti médií hlavného mesta. Priemyselný magnát Henrik Vanger, žijúci v severnom Švédsku, ho poverí úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky Lisbeth Salanderovej, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy.


Stieg Larsson - Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (Millennium #2)

Anotácia: V druhej časti úspešnej trilógie Millennium (prvá časť Muži, ktorí nenávidia ženy) obvinia Lisbeth Salanderovú z trojitej vraždy. Stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do jej temnej minulosti...


Stieg Larsson - Vzdušný zámok, ktorý vybuchol (Millennium #3)

Anotácia: Záverečný diel úspešnej trilógie Millennium, vďaka ktorej sa Stieg Larsson stal 2. najpredávanejším autorom na svete za rok 2008! Kým prvú knihu (Muži, ktorí nenávidia ženy) možno čítať samostatne, tretia je priamym pokračovaním druhej časti (Dievča, ktoré sa hralo s ohňom). Autor sa v záverečnom diele nevzdáva snahy kritizovať všetky hnutia, ktoré obmedzujú ľudskú slobodu a integritu. Kým v prvej časti stáli v popredí neofašistické hnutia a nenávisť k ženám, druhá sa venovala najmä obchodu so ženami a v tretej dominuje téma tajnej polície.


6 komentárov:

  1. To vyzerá na zaujímavé detektívky 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no uz peknu dobu si to chcem precitat a nie a nie sa k tomu dostat :D

      Odstrániť
  2. Boze ja to chcem mat doma :D keby len neboli take drahe :( filmy sa mne osobne páčili a Lisbeth je skvelá postava, (súdim z filmov)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som čítala len prvú knihu a páčila sa mi, hoci mi pár vecí prekážalo - napr. oslovovanie celým krstným menom aj prizviskom v každej druhej vete. .D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne jednotka nesadla, bolo to až moc kruté...:D Ale zase, má to čosi do seba a taká Anns tie knihy miluje.:D Asi i vieš.:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.