streda 21. novembra 2012

Waiting on Wednesday (11)


Toto meme usporadúva Breaking the Spine.

Autor: Kristína Mišovičová
Názov: Vráť mi moje sny
Anotácia: Lena odjakživa tušila, že jej rodina ukrýva akési zvláštne tajomstvo. Keď sa jedného dňa stará mama preriekne, zdá sa, že sa jej podozrenie predsa len potvrdilo. Až po niekoľkých rokoch zisťuje, ako veľmi sa mýlila. V poslednom čase si čoraz častejšie uvedomuje, že hoci je mladá a úspešná, vo svojom vnútri stále nosí veľkú bolesť. Muž, ktoré ho nadovšetko milovala, zmizol po nešťastnej nehode navždy z jej života a ona sa s jeho stratou nikdy nedokázala celkom vyrovnať. Ani jej manželstvo s príťažlivým, no prelietavým Maximom nedopadlo práve najšťastnejšie. Sklamaná láskou rozhodne sa prijať výnimočnú ponuku pracovať ako architektka na prestavbe starého, schátraného kaštieľa. Verí, že na tomto nezvyčajnom mieste sa jej podarí zabudnúť na všetky útrapy. Aké veľké je jej prekvapenie, keď sa práve tu, stovky kilometrov od domova, začne rozmotávať klbko ich dobre stráženého rodinného tajomstva...

Autor: Nata Sabová
Názov: Ochrankyňa

Anotácia: Kto som? Som niekto, kto nad vami bdie, kto vás chráni, som váš anjel strážny. Keby nebolo takých, ako som ja, nebolo by mladým ženám pomoci. Ale nebojte sa, som tu a zostanem pri vás dovtedy, kým sa tí, ktorí vám ubližujú, budú pohybovať medzi vami. Len pred krátkym časom ju v Amerike poznali pod falošným menom Kate. Teraz prichádza na Slovensko s novou identitou študentky gymnázia Kristíny. Čo ju sem priviedlo? Jedna z mnohých vízií, ktorými sa celý život riadi. Ide vždy tam, kam ju nasmerujú, hoci i na druhý koniec sveta. Prečo? Aby splnila poslanie, ktoré už po tisíce rokov plnia členky jej rasy. Pretože ona je Praes, Ochrankyňa, a jej úlohou je chrániť ľudí pred Hauriami. Ibaže Kity netuší, že spnenie ďalšieho poslania nie je to jediné, čo ju na Slovensku čaká. Jej srdce sa bude musieť podrobiť neľahkej skúške, keď sa zamiluje do Patrika, príťažlivého študenta psychológie, ktorý prišiel nevedno odkiaľ. Situáciu komplikujú aj ďalší muži, ktorých minulosť je takisto nejasná. Jeden z nich je práve ten, ktorého hľadá, aby ho zastavila skôr, kým niekoho pripraví o život. Ale ktorý?


Autor: Nata Sabová
Názov: Zuzanina skrytá tvár

Anotácia: Čo znamená život pre prítomnosť, chvíle, ktoré prežívajú teraz, čas, ktorý nikdy nedostane prívlastok budúci? Príbeh dvoch mladých ľudí Zuzany a Petra vás zavedie nielen do prekrásnych zákutí Pohronia, kde zažijete veľa zábavných chvíľ s partiou vodákov, ale aj do tajuplného sveta dievčiny, ktorej život sa v priebehu jedného dňa obrátil hore nohami. Ako je možné, že zrazu hrá tak skvele na gitare, keď sa to nikdy neučila? Ako to, že ovláda niekoľko cudzích jazykov? A čo schopnosti, vďaka ktorým sa z nej stala odvážna bojovníčka? Odkiaľ sa vzali? Keď Zuzana zistí, kto v skutočnosti je a čo ju čaká, rozhodne sa uzamknúť svoje srdce a nevpustiť doň žiadneho muža, ktorý by u nej mohol vyvolať city lásky. Pretože tú si ona nemôže dovoliť. Na Hrone spoznáva Petra, ktorého čaru sa napriek svojmu predsavzatiu nedokáže ubrániť a pre ktorého sa i ona stáva tou pravou, jedinou a nenahraditeľnou. Avšak tajomstvo, ktoré Zuzana ukrýva hlboko vo svojom vnútri a nikomu nedovolí doň nahliadnuť, medzi nich stavia hrubý, neviditeľný múr mlčania. Podarí sa napokon Petrovi získať si Zuzaninu dôveru natoľko, aby pred ním odhalila svoje tajomstvo?



6 komentárov:

  1. Júúú, o knihách som už počula, tuším ich mám aj na to-read, ale fakt netuším, kedy sa k nim dostanem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tak dufam cim skor ja tiez planujem cim skor sa k nim dostat :)

      Odstrániť
  2. pandičkaaaaaaaaa <3

    ehm, tak znova :P

    tieto knihy si tiež chcem prečítať, chúďa ochrankyňa mi zapadá prachom už vyše roka, shame on me :D ani neviem prečo som ju odložila, lebo po neodolateľnom vábení chcem vlastniť všetky autorkine knihy ale že všetky :D

    najskôr som si od Kiky nechcela nič prečítať, ale teraz si brúsim zuby práve na túto knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada ze ta potesila ale dalo zabrat kym som ju vypatrala :D ale je tu a vo vianocnom sate :D

      no vidis a teraz banujes ze si to nedocitala ale nevadi dame si spolocny reading ;) :D

      Odstrániť
  3. Ochrankyňa má také super ohlasy. Musím sa k tej knihe nejako dostať, aby som sa sama presvedčila, či je to vážne také dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dufma ze sa ti k nej podari dostat :) som zvedava ako sa bude pacit :)

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.