sobota 18. augusta 2012

On my wishlist (19)

V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. A ja som si vybrala tieto:

George Orwell - Zvieracia farma

Anotácia: Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva nočná mora. Prasce sa zmocnili koryta, a teda aj vlády, postupne si začali prispôsobovať zákony a legendárny slogan "Všetky zvieratá sú si rovné" sa čoskoro mení na "Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie". Aby sa prasce udržali pri moci, zavedú teror, šíria strach a hrôzu, poštvú proti sebe zvieratá, zavedú kasty.  


George Orwell - 1984 

Anotácia: Román 1984 je jedno z najznámejších diel svetovej literatúry nášho storočia. Spája v sebe prvky spoločensko-politického a vedecko-fantastického románu. Je obžalobou komunistickej diktatúry, ktorá roku 1984 ovládla všetko, vrátane ľudského myslenia. Román opisuje osudy čestného, citlivého a uvažujúceho jednotlivca (Winstona Smitha), ktorý sa vzoprie systému, za čo platí krutú daň. Orwell touto knihou už roku 1948 ponúkol víziu, ktorá sa neskôr stala realitou.

4 komentáre:

  1. Farmu jsem četla a je super, Orwell je totiž naprosto geniální (autor)...^^ A 1984 bych si taky ráda přečetla, už před pár měsíci jsem si to zarezervovala v knihovně...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja este ani jednu ale dost ma lakaju zneju dobre obe :)

      Odstrániť
  2. Já taktéž ani jednu nečetla, ovšem obě již mám v hledáčku - zejména 1984 (ano, ano, jsem zkrátka fanda dystopií :)). Jinak obálky, které jsi ty zvolila, vidím prvně. Já bych asi sáhla po tom novějším vydání, které se mi líbí více. Ale i tak je přeci jen důležitější co je uvnitř knihy než na obálce :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tieto tiez niesu stare teda rok 2007 mi nepride az tak extremne davno :)

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.