sobota 11. augusta 2012

On my wishlist (18)

V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. A ja som si vybrala tieto:

Emily Brontëová - Búrlivé výšiny
Anotácia: Búrlivé výšiny sú strhujúcim románom, v ktorom nás Emily Brontëová zavedie do pustých vresovísk yorkshirského panstva a zoznámi s obyvateľmi dvoch usadlostí a ich až prízračné prepletenými osudmi. Pán Lockwood, nájomca usadlosti Drozdovo, je prinútený jednej noci nájsť prístrešok v neďalekej usadlosti Búrlivé výšiny. Dozvedá sa o búrlivých udalostiach, ktoré sa udiali na panstve pred mnohými rokmi: o vášnivej láske najdúcha, mladého cigána Heathcliffa, a slečny Kataríny Earnshawovej, dcéry pána domu, ktorá ho zradila. Heathcliffova pomsta sa stala kliatbou panstva. Búrlivé výšiny sú napínavým mystickým príbehom plným vášne, zrady a pomsty.
Stephen King - Carrie
Anotácia: Děj Kingova prvního románu se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí.


Dan Wells - Potomkovia
Anotácia: Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu – vidieť v konci nový začiatok. Román Dana Wellsa Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia, ktoré nás neopustí do poslednej stránky a núti nás netrpezlivo čakať na ďalšie pokračovanie.

8 komentárov:

  1. Ahoj prosím ťa... asi to sem veľmi nepatrí, ale prosím ťa, ako robíš tie rámčeky okolo kníh? Lebo ja amatér skúšam všetko možné... Ak by si bou taký dobrý ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, rámiky som Mimi robila ja, je potrebené upraviť html kod šablony dizajnu blogu, napíš mi na sanna.neyma@gmail.com a ja ti to vysvetlím nie je to ťažké :)

      Odstrániť
    2. heh no myslim ze ti to Sue vysvetli lepsie ako keby som ti to vysvetlovala ja kedze som v tom tiez antitalent :)

      Odstrániť
  2. Búrlivé výšiny mám v staršom vydaní ešte ked to robil denník sme :) a na Potomkov sa teším a chcela by som ich aj ja :))
    http://superbworldofbooks.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výšiny mě trochu zarazily - to je naše Větrná hůrka? :D Pokud jsi ji nečetla, tak jen do toho, protože je skvělá.^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano je to ono :) hej? super :) nejam ma chyta nalada na taketo knihy ta k to musim tiez splasit :)

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.