sobota 4. augusta 2012

On my wishlist (17)


V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. A ja som si vybrala tieto:

                                    William Styron - Sophiina voľba

Anotácia: V románe Sophiina voľba Styron originálnym spôsobom spracúva problematiku druhej svetovej vojny, nacistických vyhladzovacích táborov i „zlaté roky“ v povojnovej Amerike. Začínajúci spisovateľ Stingo, dvadsaťdvaročný neskúsený Južan, nás zavedie do New Yorku roku 1947. V nájomnom dome v Brooklyne sa spriatelí s Nathanom, temperamentným židovským intelektuálom, a Sophiou, krásnou a krehkou poľskou katolíčkou. Stingo je svedkom ich vášnivého a deštruktívneho vzťahu a neraz musí otrasenej Sophii robiť dôverníka. Sophia pred ním postupne odkrýva svoju minulosť z predvojnového Poľska, koncentračného tábora a napokon aj svoje najväčšie tajomstvo – drastickú voľbu, ktorá ju navždy poznačila.

Matt Baglio - Rituál

Anotácia: Rituál ponúka vzrušujúci, ale aj vážny pohľad na tému exorcizmu a je doplnený fascinujúcimi skutočnými výpoveďami posadnutých osôb. Kniha sa stala tiež inšpiráciou pre film Rituál v hlavnej úlohe s Anthonym Hopkinsom. Otec Gary Thomas pracoval ako kňaz v diecéze San José v Kalifornii, keď ho na žiadosť biskupa vyslali do Ríma, aby na Vatikánskej univerzite absolvoval niekoľkomesačný kurz exorcizmu. Spočiatku bol ovplyvnený jeho tradičným a skresleným chápaním, no práve v Ríme, ako učeník skúseného talianskeho exorcistu, otca Carmineho, spoznal temnejšiu stránku katolíckej viery a na vlastné oči uvidel zápas dobra a zla. Autor knihy, taliansky novinár Matt Baglio, bol v kontakte s otcom Garym po celý čas jeho pobytu v Ríme a prostredníctvom jeho pozoruhodného príbehu ukazuje, že posadnutie démonmi i samotným diablom nie je iba pozostatok starodávnej minulosti, ale aj dnes naháňa hrôzu v živote mnohých ľudí. Obom mužom, otcovi Garymu aj novinárovi Bagliovi, Rituál zmenil život. Otec Gary duchovne ešte viac vyrástol, čo posilnilo jeho túžbu pomáhať svojim veriacim, a Baglio v sebe opäť našiel stratenú vieru. 
Thomas E. Sniegoski - Padlí andělé 1 (Padlí andělé a Leviatan)
Anotácia: Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že snad konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. To všechno se ale změní na jeho osmnácté narozeniny; začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi, a jeho závěr je celkem logický – totálně se zbláznil! Pak se ale objeví dva velice podivní muži, kteří se ho snaží varovat před nebezpečím, jež mu hrozí, a navíc mu prozradí, že je Nephilim – syn smrtelnice a anděla, padlého anděla. Aaron se to pokouší odmítnout a popírá své nadpřirozené schopnosti. Ale musí se se svým dědictvím vyrovnat – a to rychle. Temné síly nabývají na moci a jsou odhodlány jej zničit… A tak začíná příběh plný zvratů, utrpení, andělů a odvěkého boje dobra a zla.

5 komentárov:

  1. Sophiinu volbu už taky dlouho plánuju koupit, ale pořád se k tomu nějak nemůžu dostat. Je to moje oblíbená knížka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ju este necitala ale zaujala ma anotacia a aj som na nu citala recenziu ktora ma utvrdila v tom ze si to musim precitat :)

      Odstrániť
  2. Padlí anjeli - to som videl ako seriál, netušil som že je to aj v knižnom vydaní...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. taktiez som videla serial ajked myslim ze len prvy diel z neho :) ale som zvedava na to ake su knihy :)

      Odstrániť
    2. Práve som v programe našiel, že TV JOJ bude tento seriál dávať 1. septembra o 11:15 - všetky tri časti po sebe!

      Odstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.