pondelok 20. augusta 2012

Knižné naj (4)


Jeaniene Frost - Na půl cesty do hrobu

Najobľúbenejšia postava - jednoznačne, dobrovoľne a bez mučenia priznávam, že Bones. Proste ma dostal nemôžem si pomôcť. Kto čítal túto knihu určite ma chápe. Veľmi sa mi páčilo jeho správanie voči Cat. Jeho poznámky mi privodili nejeden záchvat smiechu. Rátalo sa mi ako si stál za svojím slovom a vždy dodržal čo sľúbil. Jeho sa proste nedalo si neobľúbiť. Neviem čo o ňom viac povedať proste si túto knihu asi treba prečítať a spraviť si naňho vlastný názor.

Postava bez ktorej by som sa určite zaobišla – tu získava pomyselnú korunu Justýna, mama Cat. Celú knihu som ju vlastne len trpela pretože som si ju jednoducho nedokázala obľúbiť. Jej zmýšľanie na jednej strane síce chápem no na strane druhej ma tým riadne dožierala. Až som mala nutkanie ju vymazať z knihy no ale veď bez takýchto postáv by to asi nebolo ono však. 

ROFL moment – áno až tak pretože obyčajný smiech je na túto knihu málo. Ja som sa šúľala od smiechu pri hláškach, ktoré v nej padali. Vybrať jeden a to ešte aj naj moment to je úloha takmer nemožná. Keď perly lietajú pomaly každú vetu nemohla som inak ako vybrať aspoň dva z mojich naj momentov:

1. Bones by už len svojím zjavom spôsobil podozrenie u starých rodičov Cat aké sú jeho zámery no ale povedzte kto by ho z niečoho upodozrieval ak mu vsugeruje že je slušné mladé dievča, ktoré si vo voľných chvíľach číta z Biblie? :

"Jsem milá mladá slečna a přijela jsem vyzvednout vaši dceru na víkend,"
"Och, to je ale milé. Jste milá mladá slečna. Buďte mé vnučce dobrou kamarádkou a dejte na ni pozor. Má na krku fleky po pelešení s mužem. A domů se vrátila až dnes odpoledne."
"Nebojte se, babičko. Budeme si předčítat Bibli, abychom z ní toho ďábla vyhnaly:"
.....
"Nezapomeň chodit s tou milou slečnou na studium Bible, připomenula mi ještě babička. Ježíši, Marie i Josefe, kdyby jen tušila, co mi právě řekla.

2. Cat má jeden dosť svojský zvyk najprv konať a až potom klásť otázky no nie vždy sa to dá oceniť ;) :

"U Luciferových koulí, kotě, zase jsi to udělala!"
O-ou. V rozpacích jsem sebou zavrtěla a snažila skrýt před jeho pohledem. Tonyho tělo ležící za mnou. .... Bones na mě jen zíral. Ty nejsi jen žena," pronesl nakonec. "Ty jsi Smrtka se zrzavými vlasy."

WTH moment – koniec, jednoznačne koniec knihy ma dostal. Nevedela som čo si pomyslieť. Bola som rozčarovaná ale zároveň neskutočne zvedavá čo bude ďalej. Záver ma priznám sa dosť slušne navnadil na pokračovanie. Takže, kde je tá druhá kniha?

4 komentáre:

  1. tú jej mamku by som asi prizabila na mieste :D nebola mi od začiatku sympatická a po konci už duplom nie, mrcha jedna :D

    BONES ♥ tam sa nedá nesúhlasiť :)práve sa oficiálne stal mojím najobľúbenejším upírom všetkých čias :D ja som ho zbožňovala od prvej scény ako sa tam objavil a potom stále viac :)

    rofl momenty, tých tam ako bolo :D ako Bones učil Cat nečervenať sa :D jeho vyhrážky Timmiemu :D atd atd :D proste táto kniha má vysoký ROFL a LOL faktor :D

    ten koniec dostal aj mna akože vrrrrrr, ale páčila sa mi úplne posledná veta čo povedal Bones :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ach ani nevrav keby je v tom momente pri mne asi ju vyhodím cez zavreté okno von :D sympatická nesympatická u mna to bolo tak na neutrálnej úrovni ale po tom závere ach! :D

      žeeeeeeeeee :D aj u mňa je asi zatial naj sorry VA upírici ale :D no :D ehm :D chááápeš :D

      tak to bolo teda tiež dačo :D strašne som sa na tejto knihe nasmiala niekedy som mala problém nevybuchnúť smiechom a musiš uznať že keď e v izbe ticho a začneš sa na plné kolo smiať nepôsobí to práve duševne zdravo :DDD

      ešteže je druhá kniha lebo inak neviem :D

      Odstrániť
  2. Smrtka se zrz vlasy :DD
    Sakra, já si tuhle knihu musím konečně přečíst... já ji strašně chci, ona je všude a já trpím už jen při zmínce o ní! :'D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dobré čo a to nieje zďaleka to naj respektíve ono je to jedno veľké lol dávno som nečitala takú super knihu :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.