pondelok 30. júla 2012

Knižné naj (3)



Stephen King - Pod kupolou

Najobľúbenejšia postava – tým sa u mňa stal Dale Barbara, ktorého prezývajú Barbie po pravde keď sa v knihe objavil prvý krát pomyslela som si čo je toto za vandráka a že to bude asi len taká postava na chvíľku a po stránke dvoch sa stratí no on sa z toho vykľul jeden s hlavných hrdinov a mojich obľúbencov. Bol to jeden z mála obyvateľov mestečka Chester´s Mill s triezvym pohľadom a úsudkom na to čo sa začalo diať no mal tú smolu, že si to hneď od začiatku pokašľal u niekoho s kým sa v meste neradno zahrávať.

Postava, pri ktorej mi vrela krv v žilách – áno až takto by sa dala charakterizovať moja antipatia voči Jamesovi Renniemu zvanému aj Veľký Jim. Po pravde takisto som mala v zuboch aj jeho synátora Juniora Rennieho no u toho to v mizivom percente malo svoje opodstatnenie ale isto nie ospravedlniteľné.  Ale späť k jeho podarenému otcovi. Veľký Jim je druhým členom mestskej rady z čoho vyplývajú aj isté ikeď obmedzené právomoci. A čo je horšie ako dať ctižiadostivému človeku, ktorý sa neštíti skutočne NIČOHO, moc?

Vtipný moment – táto kniha nepatrí k tým, pri ktorých by ste sa chechtali na každej strane skôr naopak si budete trhať vlasy nad situáciami v nej, no autor i tie najhoršie situácie vie bravúrne odľahčiť a tak som sa často krát prichytila ako sa smejem pri situácií, kde by sa za normálnych okolností človek asi nesmial. Kto sa predsa začne uchechtávať v momente, keď sa objaví pár mŕtvol

Twitch si prešiel rukami po tvári, okamih pôsobila ako divadelná maska strachu. „Toto je nočná mora.“
„Áno,“ prikývla Ginny jednoducho. Znovu vytiahla mobil.
„Koho zavoláš?“ Twitchovi sa podarilo trochu usmiať. „Krotiteľov duchov?“

WTF moment – tých sa našlo v tejto knihe teda požehnane. Skutočne si nevyberiem ani jeden konkrétny. Vlastne celá kniha bolo pre mňa jedno veľké sústavné WTF.

2 komentáre:

  1. Na túto knihu sa naozaj teším hlavne ked si mi o nej rozprávala som to prežívala s tebou :D tak budem dúfať, že sa k nej čoskoro dostanem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.