sobota 2. júna 2012

On my wishlist (13)

V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City. Vašou úlohou je priblížiť knihu prípadne knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. A pri tomto lucky 13 wishliste som si vybrala tieto knižky:

Simon Toyne - Zasvätený
Anotácia: Obeť jedného človeka môže vyvolať sprisahanie. Odvaha jednej ženy napokon odhalí desivú pravdu. Dokáže sa jej však ľudstvo postaviť zoči-voči? Čo je tajomstvom zasväteného? Istoty moderného sveta sa čochvíľa rozpadnú vinou sprisahania napájaného krvou a klamstvom... Mních skočí z najstaršieho obývaného svätého chrámu na zemi, z Citadely vytesanej do hory v historickom tureckom meste Rumy, a zabije sa. Nejde však o bežnú samovraždu, ale o symbolický akt a vďaka médiám sa jeho svedkom stane celý svet. Pre charitatívnu pracovníčku Kathryn Mannovú a hŕstku spolupracovníkov to znamená signál na začatie akcie, na ktorú čakali, no pre uzavretých fanatikov v mníšskych sutanách v Citadele zasvätených koniec všetkého, čo vybudovali. Chcú tomu zabrániť, a tak zabíjajú, mučia a porušujú zákony. Novinárka Liv Adamsenová, ktorá píše o zločinoch v New Jersey, sa odvážne vydá na príšernú a nebezpečnú cestu, ktorá vedie aj k poznaniu samej seba. Na konci cesty však objaví čosi, čo zmení jej život! Zasvätený je apokalyptický triler o sprisahaní, aký ste ešte nečítali, plný vzrušenia a intríg. Zároveň ohlasuje debut veľkého talentu – Simona Toyna.

Johan Theorin - Smršť
Anotácia: Na ostrove Öland zavládne chladný ponurý október. Začína sa obdobie snehových búrok. Joakim, učiteľ zo Štokholmu, sa so svojou rodinou nasťahuje do starej usadlosti Aludden v blízkosti dvoch majákov. Dom bol postavený z dreva vraku lode. Povráva sa, že muži, ktorí stavali majáky, počuli z domu výkriky utopených ľudí. Vždy na Vianoce sa tam vracajú duše mŕtvych zo stroskotanej lode. Joakimovej dcére Tilde sa zdá, že počuje hlasy, ktoré vychádzajú zo stien jej izby. Každému, kto tam býval, prinieslo toto miesto iba nešťastie. Obdobie snehových búrok sa ešte len začína, predpovede počasia neveštia nič dobré a Vianoce sú predo dvermi. A potom, jedného dňa, nájdu Joakimovu ženu mŕtvu. Utopila sa. Mladá policajtka sa ujme prípadu. Chce odhaliť záhadu prekliateho miesta...

2 komentáre:

  1. obe knihy znejú strašne dobre :) len sa k nim nejakým spôsobom dostať :) dobre si vybrala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tu druhou knihu chci!! Zní to jako horor :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.