sobota 26. mája 2012

On my wishlist (12)

V tomto meme ,ktoré usporadúva Book Chick City je vašou úlohou priblížiť knihu akebo knihy, ktoré by ste si chceli kúpiť. Mojou knihou pre dnes je:

Gaston Leroux - Fantóm opery
Anotácia: Fantóm Opery – inšpirácia umelcov, povera riaditeľov, výplod fantázie baletiek, ich matiek, uvádzačiek, šatniarok a vrátničiek? Autora pri pátraní v archívoch Národnej hudobnej akadémie ohromila prekvapujúca spätosť javov súvisiacich s fantómom a tragédiou rodiny grófa de Chagny, ktorá rozvírila pokojnú hladinu Paríža: unesená speváčka Kristina Daaé, zmiznutie vikomta de Chagnyho a smrť jeho staršieho brata grófa Filipa, ktorého telo našli na brehu jazera, rozprestierajúceho sa v podzemí Opery. Príbeh Fantóma stvoril francúzsky spisovateľ Gaston Leroux, ktorý ho v rokoch 1909 až 1910 vydával na pokračovanie. Román sa preslávil aj vďaka početným filmovým spracovaniam.

Túto knižku som zháňala neskutočne dlho a som strašne rada, že som ju nakoniec našla takže už len na ňu našetriť peniažky. Príbeh mi učaril vďaka filmovému spracovaniu no ja si rada prečítam aj predlohu. :)

1 komentár:

  1. To znie zaujímavo.:) Nie úplne môj štýl, ale aj tak.:) Tak nech sa ti podarí čo najskôr našetriť a kúpiť si ju.^^"

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentujete moje články, veľmi si to cením. Snažím sa na každý komentár, skôr či neskôr odpovedať. :) Prosím vás, nepoužívajte v komentároch vulgárne a urážlivé slová.